Dia: Dissabte 17 de setembre
Hora: 19h
Punt de trobada: Sala Muncunill
Organitza: Ajuntament de Terrassa-Cultura-Arts Visuals
Activitat gratuïta
SALA MUNCUNILL
JOAN PONÇ. Capses secretes 1975-1980
del 3 de setembre al 23 d'octubre, 2011
Joan Ponç (Barcelona 1927-1984) va fundar la revista Dau el Set, juntament amb Brossa, Modest Cuixart, Arnau Puig, Josep Tharrats i Antoni Tàpies. Descontent amb el context artístic català, va marxar a Brasil el 1953; va tornar a Catalunya el 1962. Aquesta exposició mostra una selecció de 122 dibuixos de la suite Capses secretes, que consta de 424 obres en total i es desglossa en 9 sèries.
Les Capses secretes constitueixen el llegat lúcid del visionari Joan Pons, un dels pintors més singulars i enigmàtics de l'art modern. Pons pintava per sobreviure enfront el món i convertia cadascuna de les seves creacions en un acte màgic. (...) Un món habitat per estranyes criatures de cossos mig humans, mig animals, de formes zoomòrfiques, de dimonis sorneguers que ens fan partícips de les seves accions (...).Malalt de diabetis, anà perdent la visió i, lluny d'abandonar-ho tot, s'entestà a desxifrar el seu destí a través de les Capses secretes, obres de petit format que realitzà a les sales d'espera de metges i hospitals i en què va representar una galeria de personatges únics, una autèntica desfilada de la grandesa i la misèria humanes...
Sílvia Muñoz d'Imbert. Historiadora i crítica d'art. Co-comissàia de l'exposició.
ESPAIDOS (Sala Muncunill)
UN FUTUR CERT, de Tamara Kuselman
del 3 de setembre al 2 d'octubre, 2011
en el marc de LA LLIÇÓ EXCÈNTRICA, Terrassa Comissariat 2011, d'Ingrid Blanco i Antonio Gagliano.
Tamara Kuselman (Buenos Aires, 1980) planteja una proposta que s'emmarca en el seu àmbit d'investigació creativa sobre nocions de confiança, de futurabilitat, d'incertesa.
El projecte comença amb una decisió: tots els continguts de l'exposició que l'artista havia de portar a terme van ser delegats a una vident. A partir d'aquesta premissa inicial, l'artista va produir un seguit de peces i va preparar l'exposició segons unes determinades prediccions de futur. Dies abans del muntatge definitiu, però, va veure's immersa en un munt de dubtes sobre la conveniència de mostrar un treball aliè al seu univers creatiu, sobre la necessitat d'intervenir en la situació, sobre la voluntat de mostrar o no el treball portat a terme.
En definitiva, articula un llenguatge arriscat que reflexiona sobre la pràctica artística des d'una perspectiva excèntrica.
CASA SOLER I PALET
TERESA LLORDÉS, Mares
del 3 al 27 de setembre de 2011
En el marc d'ART TERRASSA 2011
Teresa Llordés presenta un treball sobre l'experiència de la maternitat, fruit d'un procés que va iniciar fa uns dotze anys a partir de l'embaràs i el naixement del seu segon fill, i que ha compartit amb altres dones de la seva generació. El projecte és heterogeni, inclou diversos materials, diferents intencions: una voluntat testimonial, posades en escena i jocs formals, retrats d'estudi. No obstant això, s'ha d'entendre com una narració aglutinant, única; amb un principi i un final que possiblement tanca un cercle o cicle vital. Es tracta d'una narració reflexiva sobre el canvi que suposa la maternitat en la vida d'una dona: l'embaràs, el part, la condició de mare, el pas del temps i la relació amb els fills. Una vivència íntima portada de la privacitat a l'espai públic de forma transparent.