dilluns, 10 d’octubre del 2011

Visita guiada pels espais expositius municipals

Dissabte 15 d'octubre
Hora: 19h
Punt de trobada: Sala Muncunill
Organitza: Ajuntament de Terrassa-Cultura-Arts Visuals
Confirmeu la vostra assistència a: apropartjcr@gmail.com




SALA MUNCUNILL
JOAN PONÇ 
Capses secretes 1975-1980
Del 3 de setembre al 23 d'octubre, 2011


Joan Ponç (Barcelona 1927-1984) va fundar la revista Dau el Set, juntament amb Brossa, Modest Cuixart, Arnau Puig, Josep Tharrats i Antoni Tàpies. Descontent amb el context artístic català, va marxar a Brasil el 1953; va tornar a Catalunya el 1962. Aquesta exposició mostra una selecció de 122 dibuixos de la suite Capses secretes, que consta de 424 obres en total i es desglossa en 9 sèries. 


Les Capses secretes constitueixen el llegat lúcid del visionari Joan Pons, un dels pintors més singulars i enigmàtics de l'art modern. Pons pintava per sobreviure enfront el món i convertia cadascuna de les seves creacions en un acte màgic. (...) Un món habitat per estranyes criatures de cossos mig humans, mig animals, de formes zoomòrfiques, de dimonis sorneguers que ens fan partícips de les seves accions (...).Malalt de diabetis, anà perdent la visió i, lluny d'abandonar-ho tot, s'entestà a desxifrar el seu destí a través de les Capses secretes, obres de petit format que realitzà a les sales d'espera de metges i hospitals i en què va representar una galeria de personatges únics, una autèntica desfilada de la grandesa i la misèria humanes...
Sílvia Muñoz d'Imbert. Historiadora i crítica d'art. Co-comissàia de l'exposició.

Trobareu més informació sobre l'artista a: http://www.joanpons.cat/







ESPAIDOS
INSTITUT SUPERIOR DE DOBLE AGENTS (PSICOFONIES), d'Ernesto Leal
del 8 d'octubre al 8 de novembre, 2011
en el marc de LA LLIÇÓ EXCÈNTRICA, Terrassa Comissariat 2011, d'Ingrid Blanco i Antonio Gagliano.


Ernesto Leal (Ciudad de la Habana, 1971) presenta una instal·lació d'àudio que forma part d'un marc fictici que l'autor desenvolupa des de 2001 sota el títol d'”Institut superior de doble agents”. Les psicofonies pertanyen al camp de les pseudociències, un tipus de saber rebutjat, dubtós, no acceptat i generalment relacionat amb el frau i l'engany. Es tracta d'enregistraments de les “veus dels morts” o del “més enllà” i són realitzades mitjançant el registre de so ambiental en una habitació en silenci i buida de persones. Després s'inverteix la gravació, es canvia la velocitat i suposadament és possible escoltar veus dient coses. El projecte d'Ernesto Leal consisteix a realitzar psicofonies en aules d'universitats amb la intenció d'enfrontar dues formes de conèixer diferents: d'una banda el saber dubtós de les pseudociències i de l'altra, el saber il·lustrat.







CASA SOLER I PALET
MONTSE TOMÀS,Essències marines
de l'1 al 25 d'octubre de 2011.
En el marc d'ART TERRASSA 2011.


Montse Tomàs presenta un treball basat en el mar, motiu de la seva inspiració i fruit d'un procés que va iniciar ara fa un any. Essències marines és una col·lecció realitzada amb tècnica mixta, acrílic i oli. La pintora observa els ambients mariners buscant i extraient petits detalls que normalment passen desapercebuts; un pany, una barca o una corda entrellaçada amb nusos i formes sinuoses. Objectes i racons que ens conviden a mirar d'una forma diferent els entorns mariners; i que són una representació del misteri i de la bellesa del mar, feta de petits descobriments.


Trobareu més informació sobre l'artista a: http://montsetomas.blogspot.com/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada