dimarts, 15 d’octubre del 2013

Propera visita guiada, dissabte 19 d'Octubre

Dia: Dissabte 19 d'Octubre
Hora: 19h
Punt de trobada: Sala Muncunill
Organitza: Ajuntament de Terrassa-Cultura-Arts Visuals
Activitat gratuïta
Confirmeu la vostra assistència a: apropartjcr@gmail.com




SALA MUNCUNILL
La Memòria Representada

Del 14 de Setembre al 27 de Octubre del 2013.


Alguns parlem de la memòria per definir com retenim el passat, el nostre passat, com el recordem, com el refem, o com el recreem, tot confabulant-lo, transformant els nostres records, creant-ne de nous.
Oblidem fàcilment, i més en aquesta època en què paradoxalment tenim tanta simultaneïtat d’informació, amb tants mitjans per captar i per arxivar, en què aparentment tenim més accessibilitat a tot, per bé que també més caos.
Fotografiem tot el que tenim al voltant, amb mòbils, tauletes, càmeres..., ens ho expliquem tot en xarxes socials, però sembla que cada vegada l’ésser humà està més buit. La societat actual fa que visquem el moment, ha canviat la manera de mirar i la manera d’observar.
Aquest és el punt de partida a partir del qual aquesta exposició analitza, segons cada artista, com veu la memòria, entenent memòria com el nostre passat, els avantpassats, els nostres records, la nostra vida...

En aquesta exposició es presenten obres dels artistes membres de l'Associació d'Artistes Visuals de Terrassa: Carme Aliaga, Paulo Cacais, Cristina Capella, Juan Carlos Estudillo, Teresa Jordà Vitó, Roser López Monsò, Teresa Llordés, Moreno & Soria, Maria Orpí Prat, Irene Pérez, Teresa Puig Pastor, Esther Ramón, Joan Ignasi Ros, Anna Valls i Ràdio Zurich.


ESPAIDOS 
(Sala Muncunill)

Terrassa Comissariat 2013 
FINANCIAL CRIMES. Poètiques en l'era del colonialisme financer

 
L'exposició FINANCIAL CRIMES. Poètiques en l'era del colonialisme financer, comissariada per Iván Mejía, forma part del projecte guanyador de la quarta convocatòria pública Terrassa Comissariat, que pren forma en la programació de l’EspaiDos durant el 2013.

El cicle d'exposicions vinculades a aquest comissariat presentarà projectes al voltant de la idea de com la crisi financera internacional s'accentua per esdevenir una mena de neocolonialisme financer. FINANCIAL CRIMES. Poètiques en l'era del colonialisme financer proposa elaborar, des de diverses coordenades, una cartografia d'aquest neocolonialisme.

Alán Carrasco
(Espenya, 1986)
  • Mi primer millón de dólares
    Del 14 de setembre al 20 d'octubre del 2013



Els diners –com l’art– tenen un valor subjectiu que està basat en la creença (credere=crèdit=creure) que serà acceptat pels habitants d’un país o d’una zona econòmica com a sistema d’intercanvi. Partint d’aquest fet, l’artista aplega en bitllets d’intis (moneda peruana) la quantitat equivalent al que va ser un milió de dòlars nord-americans en la data del seu naixement. Carrasco investiga com durant el primer govern de l’expresident peruà García (mandat del 1985 al 1990) l’inti va tenir una devaluació tan important que va caldre la impressió de bitllets de cinc milions d’intis. Així, l’artista fa al·lusió no solament al recent i mal anomenat “miracle econòmic peruà”, sinó que planteja una lectura que va més enllà del context local i històric, posant-ho en relació amb la devaluació que està vivint avui dia l’euro, la seva possible desaparició i el context de la crisi financera internacional.


Trobareu més informació a: Alán Carrasco


Javier Gascón
(Terrassa, 1972)
  • Manos arriba. Esto es un contrato.
    Del 2 de febrer del 2013 al 19 de gener del 2014
Documental realitzat pel Terrassenc Javier Gascón en el qual es recullen els abusos que ha comés la banca espanyola durant l'última dècada. El documental analitza els efectes desastrosos que han tingut per a milers de famílies i empreses en l'Estat espanyol l'adquisició de productes financers com per exemple els swap i els preferents. Aquest documental també exposa com la venda d'aquests productes financers d'alt risc han estat comercialitzats amb el consentiment dels organismes reguladors i la connivència o incompetència política.

Trobareu més informació a: Manos arriba. Esto es un contrato.





 CASA SOLER I PALET



Somiatruites
 Pol Serra & Montse Rubio

Del 19 d'octubre al 25 de novembre del 2013


Somiatruites  presenta el treball realitzat en colaboració pels il.lustradors Pol Serra i Montse Rubio. Segons els artistes "aquesta exposició és un petit quadern il.lustrat amb algunes de les aventures, en què tota mena de criatures i plantes màgiques tenen cabuda".

 
Trobareu més informació a: Pol Serra // Montse Rubio


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada