dimarts, 15 de novembre del 2011

Visita guiada pels espais expositius municipals

Dia: Dissabte 19 de novembre
Hora: 19h
Punt de trobada: Sala Muncunill
Organitza: Ajuntament de Terrassa-Cultura-Arts Visuals
Activitat gratuïta
Confirmeu la vostra assistència a: apropartjcr@gmail.com




SALA MUNCUNILL
Joan Ferrer Pedrol (1910-1997). Mil rostres d'una vida
Del 4 de novembre al 13 de desembre, 2011

Aquesta exposició pretén mostrar i donar a conèixer l'obra pictòrica de l'artista terrassenc Joan Ferrer Pedrol, tot fent un recorregut a través de la seva magnífica creativitat. Així mateix, esperem que, amb aquesta mostra, es reconegui el valor artístic d'aquest terrassenc i se'l posicioni al lloc que es mereix dins la història de l'art local.

L'obra de Ferrer Pedrol és una obra sincera, punyent, crítica i atrevida. Una obra que ens mostra les diferents facetes de la vida, des de la més amable a la més dura i cruel. L'artista expressa a través de la seva pintura allò que sent, les seves pors i les seves angoixes, alhora que també l'utilitza com a mitjà d'expressió per denunciar les injustícies socials i polítiques.

Domènec Ferran / Gemma Ramos












ESPAIDOS (Sala Muncunill)
Homo academicus, d'Efrén Álvarez
Del 12 de novembre al 12 de desembre, 2011
en el marc de LA LLIÇÓ EXCÈNTRICA, Terrassa Comissariat 2011, d'Ingrid Blanco i Antonio Gagliano.

Cavalcant entre la recerca i la caricatura, Éfren Álvarez desenvolupa mètdes de representació gràfica per abordar fenòmens socials de gran complexitat, com les organitzacions, l'educació, els sistemes informals de poder o els estats. Els seus projectes despleguen des del dibuix una maquinària narrativa exhaustiva i sistemàtica que, un cop posada en marxa, demana un posicionament clar de l'espectador.

Aquesta vegada, amb Homo academicus, Efrén presenta un treball d'iconografia social centrat en el món del saber, que desenvolupa amb humor tràgic un relat historicopoètic sobre la universitat.


Trobareu més informació sobre l'artista a: http://www.youtube.com/watch?v=7wwtbFsWup0












CASA SOLER I PALET
Les pedres, un projecte d'Aldo Cardoso, Juan Carlos Estudillo, Ian Gehlhaar i Roser López
Del 29 d’octubre al 22 de novembre de 2011
En el marc d'ART TERRASSA 2011

El 27 d'octubre de 1967, a la tarda-vespre, va concentrar-se una manifestació entre l'actual estació dels FGC i la carretera de Montcada, organitzada per Comissions Obreres i el PSUC des de la clandestinitat. La irrupció de la policia armada va portar a un seriós enfrontament; per defensar-se, els manifestants van utilitzar les pedres de la via com a projectils. La confrontació va acabar amb nombrosos ferits i detinguts; fins aleshores, no havia tingut lloc als carrers de Terrassa una reacció tan ferma contra les forces de l'ordre. Aquell fet suposaria un canvi pel que fa a la reivindicació combativa al carrer, que s'aniria intensificant en anys successius.

Amb Les pedres els artistes s'han enfrontat a la creació artística d'una manera crítica. L'objectiu del projecte era generar interrogants per a la reflexió. En aquest sentit, el resultat final parteix de la confrontació i complementació de quatre obres diferents. La intenció ha estat construir un micro univers on poder interpretar passat i present, i sotmetre'ls a judici creatiu.


Trobareu més informació sobre l'artista a: http://projectelespedres.blogspot.com/











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada