dimarts, 13 de desembre del 2011

Visita guiada pels espais expositius municipals

Dia: Dissabte 17 de desembre
Hora: 19h
Punt de trobada: Sala Muncunill
Organitza: Ajuntament de Terrassa-Cultura-Arts Visuals
Activitat gratuïta
Confirmeu la vostra assistència a: apropartjcr@gmail.com



ESPAIDOS (Sala Muncunill)
Dissuasió, de Núria Güell
Del 17 de desembre al 18 de gener 2012
en el marc de LA LLIÇÓ EXCÈNTRICA, Terrassa Comissariat 2011, d'Ingrid Blanco i Antonio Gagliano.

Dissuasió és un projecte en col·laboració amb els instituts de Terrassa. Consisteix a desenvolupar una unitat docent per a alumnes de secundària que tematitzi la creació dels diners per part de les entitats financeres d'Espanya. El professor convidat és Enric Duran, activista català amb profunds coneixements sobre la banca que el 2008 va expropiar 500.000 euros en diverses sucursals bancàries espanyoles des d'una postura militant i, en acabar la seva acció, la va fer pública amb l'objectiu de generar controvèrsia social. Mentre que la proposta es formalitzarà a través d'una estructura convencional de classes, els continguts del currículum es definiran amb l'ajuda d'Arcadi Oliveras, reconegut economista espanyol. Amb un posicionament estricte orientat a generar mecanismes de dissidència, el treball de Núria Güell aborda i reformula els límits de la legalitat. Els seus projectes es desenvolupen com estratègies disruptives en contextos específics i involucren agents convidats.


Repienso la ética practicada por las Instituciones que nos gobiernan. Me interesa detectar los abusos permitidos por la “legalidad” establecida. Paralelamente analizo como los mecanismos de poder crean estrategias de control, que implican una toma de poder de la subjetividad, incidiendo en nuestros esquemas de conducta, de pensamiento y de sentido, como son: la política de seguridad, la tiranía del tiempo, la estandarización del deseo y la codificación del espacio urbano.

Este análisis me lleva tanto a visibilizar sus estrategias como a generar nuevas, con el objetivo de transgredir y/o poner en crisis las establecidas. Para ello suelo provocar interferencias en el entorno cotidiano mediante determinadas acciones “agujereando” la realidad y la obviedad que la acompaña, creando otras realidades posibles, alterando las relaciones de poder instauradas.

Núria Güell
Trobareu més informació sobre l'artista a:







CASA SOLER I PALET
La biblioteca imaginària, José Antonio Soria & Lídia Moreno
Del 26 de novembre al 7 de gener de 2012
En el marc d'ART TERRASSA 2011

La mostra és un recorregut visual a través de llibres d'artista, il·lustrats i de viatges, i llibres objecte. Aquests objectes són una forma d'expressió on trobem la simbiosi de diverses combinacions del llenguatge: imatges, paginació, il·lustracions i enquadernacions que donen forma a un tot unitari. Una unitat que aporta un valor extraordinari a les obres, en equilibri de continent i contingut, que esdevenen peces genuïnes.

Moreno & Soria són, des de 1999, un grup de treball dedicat a la creació artística en diversos àmbits: fotografia, vídeo, instal·lació, il·lustració, llibre d'artista, gravat... Integren el tàndem José Antonio Soria, fotògraf, il·lustrador i realitzador de vídeo; i Lídia Moreno, llicenciada en Belles Arts, i especialitzada en fotografia i llibre d'artista.




Trobareu més informació sobre l'artista a:



Comptarem amb la presència dels artistes José Antonio Soria & Lídia Moreno que comentaran les seves obres i atendran les preguntes del púbic assistent.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada