dijous, 13 de juny de 2013

Propera visita guiada, dissabte 22 de juny

Dia: Dissabte 22 de Juny
Hora: 19h
Punt de trobada: Sala Muncunill
Organitza: Ajuntament de Terrassa-Cultura-Arts Visuals
Activitat gratuïta
Confirmeu la vostra assistència a: apropartjcr@gmail.com




SALA MUNCUNILL
A través del mirall, Joan Fontcuberta

a cura de Joan Fontcuberta i Ramon Paramon
Del 11 de Maig al 23 de Juny del 2013.

L’exposició indaga com la ubiqüitat dels aparells fotogràfics multiplica exponencialment les situacions que són registrades fotogràficament i la quantitat d’imatges efectuades. La fotografia, doncs, es desritualitza, ja no es reserva per als moments solemnes. Al contrari: la disponibilitat, la facilitat i l’oportunitat de fotografiar-ho tot empeny la foto digital a infiltrar-se en el temps i en l’esdeveniment d’allò quotidià als espais més privats.






ESPAIDOS 
(Sala Muncunill)

Terrassa Comissariat 2013 
FINANCIAL CRIMES. Poètiques en l'era del colonialisme financer

 
L'exposició FINANCIAL CRIMES. Poètiques en l'era del colonialisme financer, comissariada per Iván Mejía, forma part del projecte guanyador de la quarta convocatòria pública Terrassa Comissariat, que pren forma en la programació de l’EspaiDos durant el 2013.

El cicle d'exposicions vinculades a aquest comissariat presentarà projectes al voltant de la idea de com la crisi financera internacional s'accentua per esdevenir una mena de neocolonialisme financer. FINANCIAL CRIMES. Poètiques en l'era del colonialisme financer proposa elaborar, des de diverses coordenades, una cartografia d'aquest neocolonialisme.

Adrian Melis
(La Habana, Cuba, 1985)
  • Plan de producción de sueños
    Del 8 de juny al 14 de juliol del 2013




Ni tan sols una economia socialista com la cubana ha pogut quedar al marge de l’impacte de la crisi internacional. En aquesta regió, el cost s’agreuja per l’acumulació de xocs externs (que han derivat en un desequilibri canviari) i per l’excessiva dependència de l’Estat, que fa de l’equilibri de la balança de pagaments la restricció més important per al creixement econòmic. En aquest context, Adrian Melis analitza un fenomen molt habitual a les empreses estatals cubanes: el fet de quedar-se adormit durant l’horari laboral. L’artista ha convertit aquest estat d’inactivitat laboral –la becaina– en una producció diferent, en un espai de producció activa, en una mercaderia per al mercat de l’art que no està al marge del capitalisme, sinó que en forma part de l’estructura.


Trobareu més informació a: Adrian Melis


Javier Gascón
(Terrassa, 1972)
  • Manos arriba. Esto es un contrato.
    Del 2 de febrer del 2013 al 19 de gener del 2014
Documental realitzat pel Terrassenc Javier Gascón en el qual es recullen els abusos que ha comés la banca espanyola durant l'última dècada. El documental analitza els efectes desastrosos que han tingut per a milers de famílies i empreses en l'Estat espanyol l'adquisició de productes financers com per exemple els swap i els preferents. Aquest documental també exposa com la venda d'aquests productes financers d'alt risc han estat comercialitzats amb el consentiment dels organismes reguladors i la connivència o incompetència política.

Trobareu més informació a: Manos arriba. Esto es un contrato.





 CASA SOLER I PALET


llar agri-dolça llar
Irene Pérez Gil

Del 8 de juny al 24 de juny del 2013





Llar agri-dolça llar és un conjunt d’obres que proposen una reflexió sobre el significat de les arrels personals i socials que ens connecten amb el nostre entorn físic, geogràfic i cultural. L’habitatge, la casa, la llar, és el punt de partida des d’on s’exploren d’una manera poètica i crítica les idees de partença i retorn, pèrdua i record, passat i futur. Es tracta en primer lloc d’una exploració intramurs, en què l’artista fa obres a partir d’una introspecció en l’espai personal de l’habitatge propi que pren la forma d’un grup d'obres tèxtils. En segon lloc, l’artista crea per mitjà d’un examen del paisatge extramurs, una instal·lació i un assaig videogràfic que exploren les llars dels altres i la ciutat com a extensió de la llar pròpia.

 
Trobareu més informació a: Irene Pérez


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada