dissabte, 14 d’abril del 2012

Propera visita guiada, dissabte 21 d'abril.


Dia:
 Dissabte 21 d'abril
Hora: 19h
Punt de trobada: Sala Muncunill
Organitza: Ajuntament de Terrassa-Cultura-Arts Visuals
Activitat gratuïta
Confirmeu la vostra assistència a: apropartjcr@gmail.com


SALA MUNCUNILL

Passant Pàgina. El llibre com a territori d'art.
Del 31 de març de al 29 d'abril de 2012



L’exposició s’articula al voltant del llibre com a forma d’expressió artística, que actualment manté una important vigència entre artistes i creadors gràfics contemporanis. Comissariada per Rocío SC Santa Cruz i Òscar Guayabero, la mostra reuneix obres que són paradigma de la producció d'aquesta última dècada, especialment dels últims cinc anys, i inclou també referències claus a obres realitzades entre els anys 60 i 70 del s. XX



El llibre d'artista és una forma d'expressió plàstica sorgida a la segona meitat del s. 
XX, més concretament al 1963, quan Edward Ruscha realitza la primera edició de 
“Twenty-six Gasoline Stations (26 estacions de gasolina)”. A partir de llavors, els 
artistes més avantguardistes decideixen servir-se del llibre, que paradoxalment és 
format literari molt tradicional, com a instrument de ruptura amb l'art anterior. És el 
mateix esperit d'avantguarda, i en molts casos de subversió, que els fa 
experimentar amb les tècniques més recents com el vídeo, les fotografies, etc. La 
diferenciació fonamental d'aquests llibres és la seva concepció inicial, per l'autor, 
com obres d'art, innovació dins de l'ampli panorama de les arts. 



ESPAIDOS (Sala Muncunill)

Terrassa Comissariat 2012. Constel·lacions familiars.

Constel·lacions Familiars d’Alexandra Laudo [Heroínas de la Cultura] és el projecte guanyador de la tercera convocatòria pública Terrassa Comissariat. Aquest projecte curatorial pren forma en la programació de l’EspaiDos per al 2012.
Com s’organitza la memòria a través de les relacions familiars? Com abracem allò que forma part de la nostra biografia però que ha succeït amb anterioritat a la nostra existència? I alhora, com testimoniem i transmetem als qui ens succeeixen allò que hem viscut?

El cicle expositiu “Constel·lacions familiars” parteix d’aquests interrogants, i reuneix set propostes d’artistes visuals emergents que, prenent com a punt de partida l’àmbit de la família i les relacions entre els seus membres, plantegen aspectes vinculats a l’organització de la identitat i la memòria amb relació a la genealogia, explorant conceptes com ara el llegat, la transmissió, la biografia i l’arxiu. Són propostes que s’articulen, en gran part, a partir de materials i documents que busquen consignar l’experiència individual i familiar, que despleguen un ordre simbòlic particular, i que apel·len a una memòria i a un temps històric personal, desvinculat de les grans narracions institucionals.

Ryan Rivadeneyra
(1984, Miami)
  • No man’s land
    Del 21 d’abril al 20 de maig de 2012
No man’s land és una instal·lació conformada per vídeos, fotografies, peces escultòriques i altres elements d’índole diversa que funcionen com a peces d’una cartografia relacional, com a capítols d’una narració en què s’articulen episodis de la biografia de l’artista i de la seva família amb esdeveniments històrics succeïts a territoris que en algun moment han estat terra de ningú, o que han vist disputada la seva adscripció geopolítica i evidencien un conflicte entre cultures. Rivadeneyra indaga així en la noció de desarrelament, de transculturació i xoc intercultural, conceptes que, segons l’artista, han marcat la seva biografia.



Trobareu més informació a: http://www.ryanriva.com/

CASA SOLER I PALET


Qüestió de Disciplina. Interfèrencies 11.


Exercici 2: Santuari
Cicle a càrrec del comissari Àlex Brahim.

Exposició a càrrec d'Anna Taratiel i Ricardo Trigo.
Del 31 de març al 23 d'abril de 2012.

Art. Disciplina. Sistemes de representació.

Exercici 3: CON/DIS GREGACIÓN
21 d'abril de 2012.
Accións d'Anamor, Laia Estruch, Ramon Guimaraes i Rita Rodríguez
Clausura del cicle i amb contribucions de Iñaki Álvarez, Pere Faura y Joan Morey, desenvolupat pel disenyador Christian Schärmer.

ARTE PARA/POR DISCIPLINA, DISCIPLINA PARA/POR ARTE


La 9a edició del cicle anual Interferències pren el nom de “Qüestió de disciplina” i gira al voltant del concepte de disciplina vist des d’una doble accepció: d’una banda, com a metodologia o estructura abstracta per assolir uns objectius concrets i que es formalitza segons cada context d’aplicació, i de l’altra, com les diferents tècniques i suports d’ús en la formalització de productes artístics.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada